Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 07.09.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Zaštitnici bolesnih i siromašnih

Nema dana kada Humanitarni most ne iznenade čitaoci "Vesti". Svako od njih daje ono što nosi u srcu. Neko lepu reč, neko skroman dar, neko bezuslovnu ljubav. Ovih dana ponovo nas je prijatno obradovao mladi neznanac kojeg srećemo kada mu vreme dopusti da poseti beogradsko dopisništvo "Vesti", tiho i bez najave, uvek žureći, pruža nam kovertu i isečke tekstova teških ljudskih sudbina, objavljenih u "Vestima".

A. Čukić

Ne znamo njegovo ime, može da se zove plemenitost, dobrota, velikodušnost, humanost, bilo kako, ali znamo da je kao donator prepoznatljiv i po činjenici da nikada ne traži potvrdu o predaji novčanog priloga, da ništa ne objašnjava, bez reči samo pruži listu imena nevoljnika. Hvala, nepoznatom na poverenju koje nam je ponovo ukazao ovih dana darujući 2.400 evra za sledeće ugrožene porodice.

Dva najveća iznosa, svaki od po 1.000 evra, idu na adrese devetogodišnjeg teško bolesnog dečaka Despota Lazića iz Bajine Bašte i njegovo lečenje kao i porodici Dičić iz sela Straža nedaleko od Gnjilana na Kosmetu, gde šest duša obitava u četiri kvadrata. Dve donacije od po 200 evra obradovaće staricu 76-godišnju Stanu Minić sa Rogozne, bez roda i poroda, iz zabitog sela Dragočeva, ali i zdravstveno ugroženog bivšeg ratnog dobrovoljca Dejana Miloševića i njegovu majku Vesnu iz Vranja.

Nova velika donacija stiže iz Sidneja, a o priložnici 1.550 australijskih dolara zaista ne znamo gotovo ništa, sem da je ovaj značajan iznos ostavljen u Beo exportu, kompaniji koja uvek bez provizije dostavlja humanitarne priloge za ljude u nevolji, na čemu smo im uvek iznova zahvalni. Reč je o donatorki koja se potpisala kao Vanessa Jelic i uz kratko pismo izrazila želju kome upućuje svoju pomoć.

Na prvom mestu je ime udovice 30-godišnje Mirjane Stamenković iz Donjeg Vrtogoša u južnoj Srbiji, majke dvoje maloletne dece, uz dar od 250 AUD, a isto toliko ova humana žena namenila je i porodici Mithata Trtovca iz sela Šaronja na Pešteru, domaćinu koga je požar za samo nekoliko sekudni ostavio, sa višečlanom porodicom, bez igde ičega! Svoju prijateljsku ruku ova dobrotvorka pruža i bolesnim mališanima, Despotu Laziću iz Bajine Bašte kao i trogodišnjem Pavlu Tasiću iz Beograda, poslavši svakom od njih po 200 dolara.

Među njima se nalazi i ljubimica čitalaca, mala Mara Milanović iz Žunjevića sa Rogozne čije roditelje će da obraduje sumom od 200 dolara. I dvema samohranim majkama iz Republike Srpske ova dobrotvorka uputila je podršku: 200 dolara Dijani Blagojević sa troje dece iz Banjaluke kao i prilog od 250 dolara Tankosavi Janjić i njenim mališanima iz Rogatice.

"Vesti" se od srca zahvaljuju na ovim donacijama.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online