Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 05.09.2016.
12:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Sve nade u Sinišu, Zorana i Hida

Uprkos svim apelima da država pomogne devetočlanoj porodici Jelić iz zaseoka Janturine na Pešteru, koja u bespuću na granici Srbije i Crne Gore još živi bez struje, a šestoro mališana: 12-godišnji Mićo, 10-godišnji Miloš, sedmogodišnji Marko, trogodišnji Marjan i tek rođene bliznakinje Marija i Marijana rastu pod svetlom petrolejke, još se niko iz Elektrodistribucije u Sjenici, lokalne samouprave i Elektoprivrede Srbije nije javio sa željom da istinski pomogne njihovim roditeljima Svetlani i Darku koji strahuju da će umreti, a svetlo dočekati neće.

Pune ruke poklona: Biznismeni sa Kosova sa porodicom Jelić

- Zovu nas dobri ljudi iz celog sveta i daju podršku, neki od njih su spremni da pomognu, pitali i koliko bi naša elektrifikacija koštala. Ne znamo odgovor, jedino znamo da bi trebalo oko 25 bandera (drvenih električnih stubova), nešto žice i puno dobre volje, mi bismo finansirali instalaciju i brojilo i platili priključak. Ne bi to za državu bio neki veliki trošak, možda pet-šest hiljada evra. Godinama se borimo da sijalica konačno zasija i u našem domu, ali ne ide, hvala svima koji se javljaju, našu muku može da reši samo država - žali se glava porodice, starina 83-godišnji Tomislav Jelić.

D. N. Petrović

Kontakt adresa

Svi koji žele da pomognu na bilo koji način ovoj porodici, njihova adresa je: Tomislav Jelić, zaseok Janturine MZ Bare, 36310 Sjenica.
Kontak telefon Svetlana Jelić + 381 64 532 3867.

Hvala, unapred!

Za nevolje porodice Jelić preko našeg internet portala Vesti onlajn izdanja čuli su i biznismeni i dobrotvori iz Zvečana na severu Kosova Siniša Nedeljković i Zoran Jovanović, pozvali su humanitarca Hida Muratovića i zajedno obišli Tomislava, Svetlanu, Darka i njihove mališane. Bili su, kažu, u šoku, jer nisu verovali da u 21. veku jedna tako brojna porodica, sa šestoro male dece, još živi u mraku. Osim što su ovoj porodici doneli: šporet na plin, puno hrane za bebe, pampers pelene, lekove, školski pribor, knjige, igračke i namirnice u vrednosti više stotina evra, Siniša i Zoran su odlučili da iskoriste sav svoj uticaj i veze i pomognu Jelićima da konačno, posle mnogo decenija u mraku, sijalica zasija i na njihovoj brvnari u Janturini iz koje neće i nemaju nameru da se sele.

Trenutno ova dvojica uglednih biznismena obilaze razne adrese i ljude u EPS-u i Vladi Srbije sa dobrim izgledima da njihova misija urodi plodom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Već ima nekih rezultata, nakon što su srpski biznismeni Siniša Nedeljković i Zoran Jovanović upoznali odgovorne sa katastrofalnom situacijom porodice Jelić, zvao me je visoki funkcioner EPS-a, jedan od čelnika ove kompanije i tražio da mu ponovo pošaljemo sve informacije u vezi sa elektrifikacijom doma ove familije. Daće Bog da konačno, posle mnogo godina molbi i obijanja pragova, nešto uradimo. Ipak, još sam skeptik, struju je, za ovu i sve druge porodice na Pešteru koje je još nemaju, pre dve godine obećala je i tadašnja ministarka energetike Zorana Mihajlović, pa ni od toga ništa ne bilo - ističe humanitarac Hido Muratović.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ima nade za malog Radišu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online