Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 18.07.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Saša Matić peva za malog Despota

Jedan od najpopularnijih pevača narodne muzike, 38-godišnji Aleksandar - Saša Matić, održaće na ovogodišnjoj 23. po redu Drinskoj regati u Bajinoj Bašti humanitarni koncert za devetogodišnjeg Despota Lazića, a sav prihod namenjen je lečenju ovog dečaka.

Nesrećno detinjstvo: Despot Lazić

Uoči koncerta, zakazanog za 21. jul u večernjim satima, ovaj pevač je poručio: "Malog Despota ne poznajem, samo sam čuo da je teško bolestan i zato želim od srca da mu pomognem. Pozivam sve ljude dobre volje da dođu na koncert u Sportski centar 'Braća Milutinović'.

Ulaznice se neće naplaćivati, neka svako ko može i želi da svoj doprinos dečaku iz ovog grada!"
Da smo u prilici da pozovemo sve ljude velikog srca koji su dosad pomogli ovom mališanu i njegovim roditeljima, među njima bi u počasnom redu sigurno bio i naš čitalac 92-godišnji Mihajlo Hromiš iz Brizbejna u Australiji, koji je nedavno nazvao Humanitarni most u Beogradu i na odličnom srpskom jeziku ispričao svoju životnu priču: "Rođen sam davne 1924. u mestu Đurđevo u južnobačkom okrugu u Vojvodini, a već 30 godina sam u penziji koju sam zaradio u dalekoj Australiji radeći u jednoj od fabrika. Duboko me je potresla sudbina malog Despota za koga medicina još nema leka, ali ima nade. I sam sam otac tri ćerke i jednog sina, udovac sam, ali imam pravo bogatstvo od šest unuka i dve praunuke. I sreću da za sve ove decenije nikada nisam bio bolestan, a ni moja familija. Pitate me za recept?! Uvek sam se u Boga uzdao i Bogu molio. I zahvaljivao Svevišnjem na svakom novom danu...", rekao nam je ovaj zemljak i obećao da će poslati prilog za malog Despota.

Prijatelj kuće

Aleksandar - Saša Matić je rođen 1978. u Drvaru, gde je odrastao s bratom Dejanom, majkom Dragicom i ocem Zoranom. U toku ratnih dešavanja napušta rodno mesto s porodicom i odlazi u Beograd. Ovaj estradni umetnik koji se munjevitom brzinom probio do zvezda isključivo odličnim glasom i izborom dobrih pesama veliki je prijatelj kuće "Vesti". Ovaj koncert za malog Despota samo je jedan u nizu njegovih humanitarnih nastupa, koje nikada nije odbio. Hvala Saši!

Samo nekoliko dana kasnije, plemeniti deda Mihajlo je ispunio obećanje i uputio 500 australijskih dolara. Ovaj dar već je prispeo u Beograd, a novinari Humanitarnog mosta će ga uručiti 21. jula, kada će posetiti Bajinu Baštu i skromni dom porodice Lazić. Majka Sofija, koja je 24 časa uz svog sina i danonoćno mu previja žive rane po telu, obradovala se i beskrajno zahvalila, kao i uvek, svim nepoznatim ljudima na pomoći za lečenje njenog sina koji boluje od teške i retke bolesti - bulozna epidremoliza - zasad neizlečivog kožnog oboljenja poznatog u medicini kao deca leptiri. Jer im i na najnežniji dodir puca koža i otvaraju se rane.

Čelo, obrazi, nos, uši, grudi, stomak, leđa, ruke, noge, tabani - svaki deo tela prekriven je plikovima, modricama, otvorenim ranama i krastama. Plikovi bukte i u očima, ustima, jednjaku... Koliko boli, to samo ovaj hrabri mališan zna. Za Despotovu negu neophodni su lekovi, sanitetski materijal, preparati i specijalna hrana koje je veoma skupa, a porodica u kojoj ni otac Aleksandar nema stalno zaposlenje nije u stanju da obezbedi neophodan novac. Država Srbija izdvaja za lečenje ovakve dece najminimalniju pomoć, a ona je tolika mala da ne može biti melem za Despotove rane. I drugi naši čitaoci javili su se "Vestima" kako bi pomogli porodici Lazić, a neki od njih i sa savetima iz alternativne medicine. Hvala svima na uloženom trudu.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Treći put kod Despota
HUMANITARNI MOST Despotu dar iz Doboja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online