Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 23.05.2016.
12:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Naš Marko teši malu Nejlu

Kompanija Ktitor iz Beograda, vlasništvo poznatog biznismena i dobrotvora Milije Milosavljevića, stipendiraće, od juna ove godine, pa sve dok se bude školovala, sa po 250 evra mesečno, četvorogodišnju Nejlu Šipčanin iz Novog Pazara koja je krajem aprila, u saobraćajnoj nesreći kod Sjenice, izgubila majku 26-godišnju majku Binaidu, baku 50-godišnju Ajku i dvogodišnju sestru Lejlu.

D. N. Petrović
Ostali sami: Amel i Nejla

U udesu je teško povređen i Nejlin tata, 27-godišnji bivši bokser Amel koji se posle nekoliko operacija u Užicu i višednevne borbe za život, sada oporavlja u svom domu, u naselju Jaklja. Butna kost leve noge pričvršćena mu je metalnim šipkama i šrafovima, ima prelome karlice i rebara, trpi bolove i pati za porodicom, a ipak krije suze da se njegova mezimica Nejla, koja ga stalno pita kad će doći mama, nana i seka, ne bi rasplakala.

- Ništa ovoj porodici ne može nadoknaditi gubitak najmilijih i svi bismo voleli da se ovakve tragedije ne dešavaju. Stipendiraćemo malu Nejlu i bićemo uz Amela, ali je isto tako važno da društvo pomogne ovim ljudima, da im ublaže muke kroz koje prolaze - poručio je biznismen Milija Milosavljević.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zajedno sa Ktitorom, Nejlu i Amela posetio je i naš štićenik 13-godišnji Marko Vučinić iz Vuče kod Leposavića koji je u martu 2014, u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Leposavić - Kosovska Mitrovica izgubio sve članove svoje porodice: oca Gojka (46), majku Dragicu (37), sestru Mariju (14) i brata Andriju (7) koji su renoom sleteli u Ibar i udavili se u nabujaloj reci.

Iste sudbine

Došao sam da utešim Nejlu, znam kako joj je, i da joj uručim pomoć od 500 evra - uštedu od stipendije koju mi svakog meseca šalju čika Milija i Ktitor. Premala je Nejla da shvati šta je izgubila, ali, ona bar ima tatu koji će joj nadomestiti deo mamine, bakine i sestrine ljubavi, kaže smireno naš veliki dečak Marko Vučinić i objašnjava da su mu, iako nikada ne može preboleti gubitak porodice, dobri ljudi pomogli da se vrati u život.

I on je stipendista Ktitora, pomogli su mu mnogi čitaoci "Vesti", živi u Sočanici, nedaleko od Leposavića, u kući tetke Gore i brata Milana Nikolića koji su njegovi staratelji, dobar je đak, a u Novi Pazar je došao sa direktorom škole. I dok je Marko uručivao Nejli donaciju, gotovo svi koji su se tog trenutka zatekli u kući porodice Šipčanin nisu mogli da sakriju suze, plakao je i tata Amel koji je, iako vezan za postelju, smogao snage da se zahvali Ktitoru i plemenitom dečaku sa severa Kosova... Plakao je i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović koji je takođe doneo porodici Šipčanin vredne poklone...

- Pomoći ćemo ovoj i svim drugim familijama koje su u velikim martovskim poplavama pretrpele štetu. I kuća Šipčanina bila je pod vodom. Uskoro će početi isplata štete, što će Amelu i Nejli omogućiti bolje uslove života - ističe Mahmutović.

Otkrio strašnu istinu

Dok se u užičkoj bolnici borio za život, od Amela su svi na zahtev lekara krili da je ostao bez gotovo cele porodice. Govorili su mu da se oni oporavljaju u bolnici u Sjenici. Za vreme vožnje od Užica do Novog Pazara Amelu su dali sedative kako bi ga pripremili na istinu koju je sam otkrio kada su ga iz bolničkih kola unosili u kuću! Video je ispred ulaznih vrata tri čitulje. "Vrištao je do neba, držali smo ga i plakali svi zajedno", priča otac Ćako. "Da su mi za gubitak najmilijih rekli u bolnici u Užicu, skočio bih kroz prozor, ubio bih se bez razmišljanja", tvrdi Amel koji od sada mora da se bori i živi zbog ćerke Nejle.

A za dvadesetak dana Amel će ponovo u užičku bolnicu, čekaju ga nove operacije i nove muke. Zovu ga svakodnevno lekari i sestre i interesuju se za njegovo zdravlje. "Svi smo uz Amela, hrabro podnosi sve što ga je snašlo, fizičke bolove će lako izdržati, ali bol u duši nosiće, zajedno sa nama, do kraja života", kaže Ćako Šipčanin, Amelov otac i moli nas da prenesemo zahvalnost osoblju bolnice u Užicu koje je o njegovom sinu brinulo kao o svom najrođenijem. Baš kao i brojni čitaoci "Vesti" što su se odmah uključili u akciju pomoći za ovu porodicu iz Novog Pazara.

Imena donatora

Neposredno pred tragediju, porodicu Šipčanin posetio je naš čitalac i humanitarac Sanel Turković, inspektor kriminalističke policije iz Frankfurta, koji je Amelu i njegovom ocu Ćaku, za sanaciju posledica poplave, uručio 300 evra od zemljaka iz Nemačke. Posle tragedije, otvorio je i račun za pomoć porodici: Amel Sipcanin/Turkovic, IBAN DE86500700240307941517, BIC: DEUTDEDBFRA. Do sada su plemenitost pokazali: Adis Kolašinac, Zlatija Srna, Mukadesa Šabotić, Esad Crnovršanin, Shantija, Mirnes Turković, Azra Kadić, Edis Halilović, Muhamed Maličević, Džemo Duljević, Benjamir Ganević i Sead Selmović koji su ukupno darovali 600 evra. Hvala im!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online