Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 20.04.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Bitka za život

Najjači od svih ratnika su ova dva - vreme i strpljenje. Ali vreme nažalost nije saveznik 47-godišnjem Aleksandru - Saši Šešliji iz Subotice, suprugu i ocu dvoje maloletne dece, koga su 21. marta 2015. godine srpski lekari otrgli od smrti, jer je njegovo srce iznenada otkazalo poslušnost.

A. Čukić
Predaja priloga: Aleksandar Šešlija

Od tada se ovaj sjajni stručnjak za medicinsku informatiku budi, ustaje, ide na posao, igra sa decom i leže na počinak sa 'pomoćnim srcem' - ugrađenom mehaničkom pumpom bez koje mu nema života. Aleksandar strpljenja ima napretek. Iako zna da je samo jedan od 50 pacijenata u Srbiji, koliko ih se nalazi na listi za transplantaciju srca, iako zna da se na donora u otadžbini može čekati beskonačno dugo, on se čvrsto nada da će ovu životnu bitku dobiti u Beču na AKH klinici.

Kontakt adresa

Supruga Milica i sinovi, dvogodišnji Todor i devetogodišnji Ognjen, neprekidni su pokretač u životu Aleksandra Šešlije. Njegovo srce kuca za njih, a 21. april je veliki dan kada će ovaj čovek zajedno sa mlađim sinom proslaviti njegov drugi rođendan. Svoju radost što je i to doživeo rado će podeliti sa humanim ljudima. Njega možete naći na adresi: Lastina ulica broj 34, Subotica, 24000, Srbija ili putem mobilnog telefona na broj: +381 65 915 5050.

Ali i tu postoji prepreka: za ovaj delikatni zahvat neophodno je obezbediti još 95.000 evra, u čemu mu pomažu kolege, prijatelji, znani i neznani iz Srbije, ali i humanitarna organizacija Kola srpskih sestara Žene mironosice iz rodne Subotice. Njima su se ovih dana pridružili i naši humani zemljaci iz dijaspore: anonimni dobrotvor S. P. iz Bad Homburga u Nemačkoj, koji je poslao prilog od 500 evra, i stalna dobrotvorka B. G. iz Adelejda u Australiji, darujući 100 dolara. Oba priloga, uz reči podrške i ohrabrenja, uručili smo nedavno u beogradskom Dopisništvu "Vesti" Aleksandru Šešliji, koji nas je posetio u pratnji svoje supruge Milice.

Neka je sa srećom

Naša verna 74-godišnja čitateljka B. G. iz Adelejda, rodom iz Srpske, uputila je 400 dolara koje je podelila na ravne časti: 100 dolara Aleksandru Šešliji iz Subotice, 100 dolara Lazaru Petkoviću iz Banje Koviljače, koje smo već uručili na radost štićenika, 100 dolara 15-godišnjem Mihajlu Kukiću iz Prijedora, uz poruku da što pre ozdrave. A 100 dolara je ova dobrotvorka namenila i akciji "Vesti": 'Jedna kašika više za stradalnike na Kosmetu.' Ovu donaciju za rad narodnih kuhinja na Kosovu će za koji dan preuzeti aktivisti HO "Majka devet Jugovića" Eparhije raško-prizrenske. Humanitarni most se zahvaljuje penzionerki iz Australije.

- Teško je naći prave reči zahvalnosti kada vas dobrotom ovako iznenade ljudi koje ne poznajete, ne znate ništa o njima, a oni nađu mesta u svom srcu za tuđe muke i nevolje. Eto, ne znam ni kako se zovu, ne znam kome bih rekao hvala, ali znam da će i njima biti drago ako ja jednog dana budem pobednik u ovoj teškoj bici za život - poručio je naš gost s kojim smo proveli u razgovoru više od jednog sata, a da nismo čuli nijednu tešku reč protiv vlastitog usuda. Tako kako je došao, tako je i otišao Aleksandar Šešlija, uspravan i uveren da postoji most ka drugom životu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prilozi iz Sidneja i Beča
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online