Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 15.02.2016.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Srećno, mali anđele

Pročitavši u "Vestima" priču o borbi devetogodišnje Mie Torbice iz Beograda, obolele od limfoblastne leukemije i njene porodice da prikupe sumu (148.000 evra) kako bi platili troškove lečenja u Rimu, naš čitalac Draško Kos iz Stokholma u Švedskoj poželeo je da pomogne.

Počela sa pripremama za operaciju: Mia Torbica

Tako je ovaj čovek dobrog srca, dirnut teškom sudbinom ljupke i hrabre devojčice, na njen račun uplatio prilog od 100 evra. Kako je mala Mia u međuvremenu, otputovala sa majkom Sanjom u Rim, od njene porodice saznali smo više detalja o njenom stanju.

- Lekari su Mii počeli da vade nove nalaze, a čim budem znala rezultate obavestićemo sve. Lično se nadam "čudu u Rimu". Ja to kao tetka jednostavno moram. Za sada, Mia sve dobro i junački podnosi. Ponekad se pitamo i odakle joj tolika snaga. Hvala tom dobrom čoveku na novčanoj podršci, kao i mnogim drugim ljudima dobrog srca sa svih strana sveta, koji su nam takođe pritekli u pomoć. Zahvaljujući njima prikupili smo više od 100.000 evra - kazala je Miina tetka Blaženka Jugović-Skolik.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Miin hod po mukama počeo je pre tri godine kada joj je ustanovljena akutna limfoblastna. Iako je u maju 2015. delovalo da je ovu bolest pobedila i da nema više potrebe za hemioterapijom, nažalost, kada se vratila u školsku klupu, njena majka je primetila da nešto nije u redu. Tada je utvrđeno da se leukemija vratila i ovog puta proširila do likvora i na koštanu srž, zbog čega joj je neophodna i transplantacija kostne srži u Italiji. Ono što je očito, jeste da je mala Mia borac na mamu Sanju, koja pored Mie, sama brine i o desetogodišnjoj ćerkici Tei, kao i petogodišnjoj Eni, a tokom protekle dve i po godine, lavovsku snagu ulaže ne bi li svoju srednju ćerkicu Miu otrgla iz kandži opake bolesti. Svesna da bitku ona i njena porodica ne mogu sami da dobiju, nemajući kud, morala je da "zgazi ponos", stisne zube i obrati se za pomoć svim znanim i neznanim ljudima, institucijama, novinama, televiziji... Mnogi su joj pritekli u pomoć i i dalje to čine, znajući da kao samohrana majka, inače fizioterapeut po zanimanju, ne može da prikupi neophodna sredstva za spas svog deteta.

Nadamo se dobrom

- Još jednom molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu u granicama svojih mogućnosti, jer svaka pomoć za Miu znači život. Oduzeti bilo kojem detetu na svetu nadu u spas, samo po sebi je teško, osuđujuće, i zato se mi za naše blago moramo boriti kako god možemo. Ipak, svesni smo da sami nemamo tu snagu, samo veru i nadu da će naša Mia i po drugi put pobediti pobediti leukemiju, jer ona želi da živi. Hvala svima koji joj u tome pomažu - poručila je nedavno u "Vestima" Sanja Torbica, majka borac.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nina ide na transplantaciju
HUMANITARNI MOST Prijatelji za prijatelje
HUMANITARNI MOST Sa verom u pobedu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online