Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Bez vas ne bismo opstali

Plemenita čitateljka "Vesti" Milenka Latinčić sa svojom ćerkom Tijanom iz Sidneja već duže vreme vodi brigu o zlostavljanom čobaninu Srbi Stankoviću iz sela Kozji Dol kod Trgovišta, 55 kilometara udaljenog od Vranja. Svakog meseca one za Srbu posredstvom našeg lista upute dar od 100 australijskih dolara, koje on troši na hranu i ostale potrebe sa svojim starijim bratom Novicom. Ipak, pred Novu godinu, stigle su tri donacije od Milenke i Tijane.

D. Đorđević
Sagradio svinjac sopstvenim rukama: Srba Stanković

Za decembar i januar po 100 dolara i 100 dolara pride za nastupajuće praznike. Osim novogodišnjih priloga, pored donacije za februar, Srbi i njegovom bratu uputila je novac i za mart. Ukupno 500 dolara. Pored toga, na ovog izmučenog mladića sa dečačkim likom i njegove nevolje, mislio je i anonimni donator iz Zapadne Australije, uputivši mu još 100 AUD. Predavši mu sve pristigle darove, Srba nije mogao da sakrije zadovoljstvo.

- Neka nas Majka Bogorodica štiti, a mojoj dragoj Latinki i Tijani podari radost Bogomladenca, rađanje svetla za sve nas. Kao i tom dobrom čoveku ko god da je. U Kozji Dol je stigla zima, pa sam i po želji dobrotvorke sagradio svinjac. Baš onako kako smo se dogovorili, a svaki dolar pretvoren u dinar, čuvam za osnovne potrebe mene i brata Novice. On se još oporavlja od lomljenja zgloba na nozi i teške operacije - kaže Srba.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Obojica su prošli stradalni mučenički put čobana, koje su razne gazde nakon smrti njihovih roditelja iskorišćavale, a Srbu i fizički mučile. Ovo nasilje ostavilo je bolove na telu i ožiljke u duši, ali ne i volju za životom, za svakodnevnom molitvom Majci Bogorodici koju smatra svojom zaštitnicom.

- Teško da bismo opstali bez naših dobrotvora iz daleke Australije. Ne radimo obojica, ne samo što nema posla već što su nas snašle boleštine od mučeničkog života. Hvala beskrajno svima koji su nam pomogli i koji to i dalje čine! Bez njih, nama ne bi bilo života - poručuje na rastanku Srba.

Nevolje nikako da prođu

- Već duže vreme osećam poteškoće sa disanjem, a osećam i srčane smetnje. One me prate još iz detinjstva kada me je zlostavljao gazda-zlotvor, koji me je spuštao u duboki bunar vezanog za lanac. Brat Novica, koji je upotpunjavao kućni budžet teškim napornim radom u nadnici, nastradao je od udarca krave dok je čistio štalu jednom od gazdi u selu. Posle višemesečnog lečenja u niškoj bolnici i operacija na nozi, ostao je invalid koji ne može da se kreće bez štaka - jadao se Srba.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kako sejali tako želi!
HUMANITARNI MOST Biće im toplo ove zime!
HUMANITARNI MOST Sudbina uzela, pa opet dala
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online