Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 21.10.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: N. Đurović A

Založili živote za sinovljevo zdravlje

Porodica Đajić iz Beograda živi već sedmu godinu u svom svetu, gde je svaki slučajni ili pravi prijatelj dobrodošao. Brojne komšije iz Ulice Dragiše Brašanova ih poznaju kao požrtvovanu porodicu, 61-godišnju majku Desu i 62-godišnjeg oca Dragana, i čude se kada je lep dan zašto ih nema u šetnji ili u parku sa njihovim 38-godišnjim sinom Vladimirom, kojeg voze u specijalnim invalidskim kolicima.

Preuzeo donaciju: Otac Dragan Đajić u "Vestima"

Za one poznanike i susede sa dužim pamćenjem ovo je uvek bila složna i srećna porodica. Majka i otac na vrhuncu uspešnih karijera, i ništa manje uspešni sin Vladimir, vredna ćerka Marijana... I danas su složni, ali teško bi se moglo reći da je porodica Đajić i ostala srećna. Sve se odigralo u trenu, svoje vlastite živote izgubili su onog časa kada je mlađani Vladimir doživeo nesreću 2008. godine dok je boravio na odmoru u Frankfurtu. Ni danas ne znaju kako se sve odigralo. Istina je ostala negde daleko... Tek, samo im je javljeno da im se sin nalazi u nemačkoj bolnici u stanju budne kome. Ni mrtav ni živ! Od tada se njihov svet vrti samo oko sina Vladimira. Ni majci ni ocu više ništa ne treba, napustili su poslove kako bi bili uz Vladimira kojem je neophodna nega tokom 24 sata, sve u nadi da će se jednog dana probuditi i biti onaj nekadašnji vedri mladić.

- Nismo samo živote i navike izmenili, i ceo stan smo iz temelja preuredili i prilagodili ga Vladimirovim potrebama, jer je posle boravka od četiri godine na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu pušten kući i od tada bijemo neprekidne bitke sa društvom koje nema sluha za tako teške pacijente i svaki njegov pomak prsta jeste zasluga i fizioterapeuta, ali i naše beskrajne ljubavi i truda. Lekari kažu da ima nade i da budemo strpljivi, mi i dalje verujemo u Boga, i nadamo se da će ga naša iskrena ljubav dignuti na noge. I neki od čitalaca "Vesti" su nam 2013. pritekli u pomoć - priča vidno potrešen Dragan Đajić primajući u beogradskom dopisništvu "Vesti" poklon paket pristigao iz Frankfurta.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Evo kako se pravi prijatelji prepoznaju. Ovo pomagalo, odnosno stolica za kupanje ovakvih teških bolesnika, dar je Vukomira Božovića iz Frankfurta, prijatelja našeg Vladimira. On ga nije zaboravio iako su godine prošle, on uvek pita da li nam nešto treba... Hvala mu od srca, mi bismo i danas posle tragedije koja nas je zadesila ipak radije davali nego tražili - ističe otac Dragan, koji nema pravi odgovor na naše pitanje kako izlaze na kraj sa silnim troškovima za fizikalne terapije i logopedske vežbe i lekove. A jedini istinski odgovor glasi - majka i otac založili su svoje za sinovljev život. Samo upornošću, beskrajnom voljom i ljubavlju, bračni par Desa i Dragan su napravili čudo, jer Vladimir danas jede i pije sam. Sudbina nam daje roditelje, prijatelje biramo sami.
 

Potreban - tablet

Ovog časa Vladimiru je neophodan bežični vindous tablet sa ekranom od najmanje devet inča. "Ovaj koji imamo pozajmili smo i moramo da ga vratimo, a ova sprava nam služi za jednu od Vladimirovih vežbi", objašnjava otac Dragan Đajić, koga možete direktno kontaktirati na brojeve telefona: +381 11 318 66 56 i +381 63 346 326. Adresa: Dragiše Brašanova 16/13, 11000 Beograd. Donatorima je na usluzi, kao i uvek do sada, Redakcija "Vesti": + 381 11 31 93 771

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
HUMANITARNI MOST Hvala, prijatelji stari!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online