Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 21.09.2015.
12:00
B. Miličić - Vesti - Foto: B. Miličić A

Zemljaci iz Minhena u novoj akciji

Zemljaci iz Minhena već drugi put za poslednjih nekoliko meseci kucaju na vrata straćare porodice Dragičević u selu Dvorina kod Srpca u Republici Srpskoj kako bi svaki put, zajedno sa svojim humanitarnim prilogom, uneli i nadu i sreću među članove ove siromašne petočlane porodice, uvereni da će im do zime obezbediti pedesetak kvadrata dostojnih za normalan život.

B. Miličić
Cigla po cigla: Zidanje kuće za Dragičeviće

Prvo je sa Vidovdanskog fudbalskog turnira SK Srbija-RS iz Minhena stigla donacija od 735 evra, a ovih dana i nova, duplo veća, od 1.670 evra, prikupljena među našim ljudima.

Predstavnici tri minhenska kulturno-umetnička društva Jelek, Jugos i Soko nedavno su u selu Dvorine kod Srpca porodici Dragičević predali novčanu pomoć i tako su se u akciju podizanja kuće za ovu siromašnu porodicu uspešno uključili predstavnici naših društava i brojni pojedinci iz Nemačke.

Osamdesetčetvorogodišnji Lazar Radić vezan je za postelju, ne vidi i ne čuje, a brigu o njemu vodi 79-godišnja supruga Mileva, koja je i sama obolela. Kako bi im olakšali život u njihovu kuću se pre nekoliko godina uselio Milevin sestrić Miodrag Dragičević iz laktaškog sela Maglajani, sa suprugom Daliborkom i petogodišnjim sinčićem Milanom, iako su uslovi za stanovanje bili očajni.

B. Miličić

Poseta iz Australije

Naša mlada zemljakinja iz Australije, Borjana Bosančić, lično je došla u posetu porodici Dragičević u selo Dvorine i uručila im dar od 290 evra, koliko su ona i njeni prijatelji prikupili. Posebno se obradovao mali Milan koji se nije odvajao od Borjane, ni od igračaka koje je dobio na poklon sa dalekog kontinenta.

Uprkos svemu prihvatili su da se o Radićima brinu do kraja života. Oronuloj kući odavno je istekao vek. Radići i Dragičevići, međutim, nemaju nikakva primanja, a preživljavaju nadničenjem na njivama, nedovoljnim i za hranu i lekove. Teška sudbina ovih porodica nije ostavila ravnodušnim humane ljude, komšije i prijatelje, koji su im pritekli u pomoć.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zahvalnost za novčanu pomoć Dragičevići su izrazili predstavnicima tri minhenska kulturno-umetnička društva, ali i plemenitim sestrama Vesni i Gorjani Vrejić koje su inicirale i pokrenule akciju i u Srpskoj i među zemljacima u Nemačkoj da se do zime sagradi kuća umesto straćare u kojoj nije bilo ni najminimalnijih uslova za život višečlane porodice Dragičević. Novčana pomoć iz Minhena omogućiće da se obezbedi građevinski materijal kojim će kuća biti podignuta do krova, a za građu još nedostaju sredstva. Ovo je ujedno i poziv plemenitim ljudima da podrže akciju izgradnje kuće za porodicu Dragičević kako bi u nju uselila do zime. Nedostaje još samo malo...

B. Miličić
Iz ruke u ruku: Predaja pomoći

Uručenje donacije

I kamerom je obeležen čas predaje donacije porodici Dragičević, a radost su im priredili Nedeljko Vodogaz, predsednik KUD-a Jelek, Gojko Baralić, predsednik KUD-a Jugos, i Siniša Gajić, predsednik KUD-a Soko. Pomoć je prikupljena na zajedničkom humanitarnom koncertu minhenskih kulturno-umetničkih društava u junu.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne predajemo se
HUMANITARNI MOST Muke po ratniku
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online