Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 04.07.2015.
12:00
Đ. J. - B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Ko bi rek'o čuda da se dese

Treba mi čudo da odem u Moskvu, tužno je nedavno izjavio naš štićenik 24-godišnji Lazar Petković iz Banje Koviljače kome se odlazak na poslednju biohronu terapiju u Rusiju, učinio nemogućim jer njegova porodica nije uspela da prikupi 3.500 evra za njegovo lečenje u inostranstvu.

Vesti
Mali borac ne posustaje: Vladmir Đorđević

Gotovo istu rečenicu čuli smo i od Siniše Đorđevića, oca osmogodišnjeg Vladimira iz Pančeva, koji takođe nije mogao, uprkos velikom trudu, da obezbedi neophodna sredstva za treću odlučujuću operaciju svog bolesnog sina u Istanbulu.

Tada smo se i nehotice setili Ajnštajnove mudre misli - postoje samo dva načina da živiš: da živiš kao da ništa nije čudo ili da živiš kao da je sve čudo. I jednog i drugog štićenika "Vesti" tešili smo govoreći im da uvek u nevolji postoji jedno sigurno čudo i jedan siguran lek.

Kontakt

Đ. Janković

Kod Lazara je u četvrtoj godini života otkriven rak testisa, pa je operisan te 1995. i 2008. godine. U Moskvi je nađen jedini odgovarajući način lečenja, a zahvaljujući pre svega našoj dijaspori, Lazar je do sada uspevao da u ugovoreno vreme stigne u Moskvu. Svi koji žele da pomognu Lazaru mogu da se jave direktno na njegov broj mobilnog telefona: +381 69 317 0040.

Samo jedan dostupan ubogim i siromašnim. I kad se sve bolesti na njega obore, ne mogu ga slomiti. Lekovit i kad se čini nedostupan. Samo jedan koji leči zagrljajem. Suzom. Prisutnošću. Samo jedan lek - čudo ljubavi.

Za današnje čudo zaslužne su dve plemenite žene iz Australije, koje nisu ni prvi put a sasvim sigurno ni poslednji, priskočile u pomoć brojnim ljudima u nevolji, a posebno porodicama Petković i Đorđević. I to u kratkom vremenskom periodu. Prilog od 1.000 AUD uputila je stalna dobrotvorka Anđelka Đurović iz Melburna uz molbu da ga podelimo na ravne časti između Lazara i Vladimira i uz želju da što pre pobede opake boljke.

Iz sasvim drugog australijskog grada, Adelejda, javila nam se anonimna stalna donatora B. G., moleći da i njenu donaciju od 400 AUD podelimo između naša dva štićenika. Ne treba ni da kažemo kolika je bila radost u domovima bolesnika kada smo im telefonom javili vest da je od naših humanih zemljaka svakom stigla pomoć od po 700 australijskog dolara.

Lazar Petković bi 13. jula najkasnije trebalo da ode u Moskvu, ali još uvek nema dovoljno novca za put. Ukoliko ne ode, postoji mogućnost da će njegovo lečenje biti produženo pa porodica nastoji da obezbedi potreban novac i konačno pobedi u dve decenije dugoj borbi s opakom bolešću koja muči ovog mladića.

- Otac je od gazde pozajmio 500 evra, vratiće ih kroz platu, i fali mi još 1.000 evra da bih mogao da otputujem. Moj doktor u Moskvi je sada tamo, a problem je što posle ide u Nemačku i ne znam kada će ponovo moći da me primi. Ukoliko odem na vreme ovo će mi biti poslednja terapija, a što kasnije odem, to su veće šanse da produžavam lečenje. Nadam se nekom čudu - priča Lazar koji se našao pred ciljem, ali uspešan rezultat ne zavisi samo od njega.

Njegova majka Verica očajnički traži rešenje. Avionske karte još nije rezervisala i nada se da će ponovo dobri ljudi pomoći u poslednji čas.

- Pitala sam i molila neke ljude za pozajmicu, ali to teško ide. S druge strane ne smem da pomišljam na mogućnost da sada Lazar ne ode. Situacija je neizvesna i stresna. Ponovo hvala svim dobrim ljudima, čitaocima "Vesti", lista koji nam je neizmerno pomogao, i zahvaljujući kojima je Lazar i stigao na prag izlečenja. Daće Bog da sve na kraju sve bude dobro - kaže Verica koja se sada nada čudu i srećnom ishodu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Hvala gospođama iz Australije. One su kao melem na naše rane. Ponudili smo istanbulskoj bolnici, gde bi Vladimir trebalo da operiše tumor na mozgu, sumu od 14.500 evra, ali nismo uspeli da obezbedimo dodatne garancije da će ostatak biti plaćen. Nema adrese na koju se nisam obratio, od zvaničnih institucija, humanitarnih organizacija, pa do uspešnih firmi. Na žalost, dobijamo odbijenice. Ne spavam, u užasnom sam stresu, a i Vladimiru se pogoršava zdravstveno stanje. Vrtimo se u začaranom krugu i zaista se samo još čudu nadam, jedino ono može da nas spase - rekao nam je Siniša Đorđević, otac mališana.

Građani u akciji

Još jedna humanitarna akcija za Vladimira Đorđevića održava se u Pančevu, gradu čiji stanovnici čine mnogo da bi pomogli malom sugrađaninu. Hvala im na brizi. Porodicu Đorđević naši čitaoci mogu kontaktirati na broj telefona: +381 64 676 73 71.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online