Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 05.05.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Umesto praseta - jagnje za ručak

Još ima onih koji se sećaju dečjeg uzdaha: "Da nam je prase za ručak", jednog od sedmoro mališana 32-godišnje Jasmine i 40-godišnjeg Radojice Filić iz Kragujevca, koja rastu u kući punoj vlage. Jer otac koji je 1999. izbegao sa Kosova ne samo da nije završio kuću, već je došao do prve ploče i stao. Tih januarskih dana kada je objavljen tekst u "Vestima" porodica Filić iz Malih Pčelica zvanično nije ni postojala. Bili su ljudi bez adrese i ličnih dokumenata.

U poseti Beogradu: Radojica Filić sa sinovima Arsenijem i Danilom

Blic akcijom naših zemljaka iz Hamiltona u Kanadi, donacijama iz Nemačke i Švajcarske, ali i žitelja Srbije, deci je ostvarena želja da u kući pored pečenog prasetine bude i mleka za najmlađe. Šta se od tada promenilo, ispričao nam je nedavni gost u beogradskom Dopisništvu "Vesti" otac Radojica, konobar bez zaposlenja, koji zarađuje za život na vašarskim i svatovskim tezgama. Kada ih ima...

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Na žalost i pored brojnih obećanja stalno zaposlenje nisam dobio. A posao ne biram... - kaže Radojica koji tvrdi da je poslednji put živeo životom dostojnim čoveka pre NATO bombardovanja, jer posle izbeglištva ne pamti nijedan dan bez stresa.

- Ipak, uz pomoć medija krenulo je nabolje. Više nisam čovek bez adrese i lične karte u kojoj sada piše da stanujemo u ulici dr Đorđa Mitrovića 56! - Najvažnije je da se snađemo za hranu, jer ni ja ne znam odgovor na pitanje kako nas devetoro preživljavamo - priča Radojica koji je stigao u pratnji dvojice lepo odgojenih sinova - Arsenija i Danila.

Burme

U nezavršenoj kući porodice Filić mnogo toga nedostaje i hrane i struje i vode, ali ljubavi ima na pretek. Da je tako i sami smo se uverili kada je supruga Jasmina odlučila da putem emisije TV Pink "Sve za ljubav" iznenadi supruga, kada su im poklonjene venčane burme, jer svojih iako su u braku, nisu imali. Dugotrajnim aplauzom bili su nagrađeni kada su se uz njih pojavila i njihova dečica, kojih se niko ne bi postideo: devetogodišnja Teodora, osmogodišnji Arsenije, šestogodišnji Danilo, petogodišnja Anastasija, četvorogodišnja Sofija, dvogodišnji Vasilije i šestomesečni Filip. Bravo za Filiće!

U ime anonimnog donatora iz Bad Homburga u Nemačkoj, Humanitarni most "Vesti" odlučio je da im priredi i malo iznenađenje: uručili smo im 100 evra uz želju da za predstojeće praznike deca ovoga puta pojedu jagnjetine do mile volje. I paket sa garderobom naše čitateljke Mare Vujić iz Sidneja. Ukoliko neko može da ponudi posao Radojici Filiću, molimo plemenite ljude da im se jave na telefon: 00381 660 103 11.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online