Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Ko da zaboravi malog Vukašina

Jedanaestogodišnjem Vukašinu Spasiću, dečaku iz planinskog sela Nova Brezovica kod Vranja, obolelom od hroničnog dijabetesa, pomoć u novcu redovno je stigla i ovog meseca iz Švajcarske.

D. Đorđević
Borba protiv dijabetesa: Vukašin Spasić

Anonimna donatorka ponovo je preko svojih najbližih u Srbiji uplatila sumu od 11.500 dinara i time podigla kvalitet života ove porodice na viši nivo.

Laptop vrednom učeniku

Poklon paket koji će ovih dana stići na kućnu adresu porodice Spasić je poslat iz Švedske, a s ljubavlju ga je kao i uvek upakovala porodica Marković, bračni par Jelena i Saša, koji se prema našem štićeniku ophode kao da im je rođeni sin. Koliko će se tek Vukašin obradovati kada sazna da sem čestitke i priloga od 50 evra dobija na poklon i laptop, vagicu za merenje hrane, garderobu, a tata i mama uputstva za pripremanje dijabetičarskih jela, videćemo kada naš novinar uruči ovaj lepi dar.

Naime, njegov otac Milan sredstva koristi za adekvatnu ishranu dečaka kome je u jednom trenutku zdravlje bilo ozbiljno narušeno zbog siromaštva u familiji. Mali Vukašin sam sebi daje četiri puta dnevno insulin. Dane provodi kao i uvek - učeći ili čitajući poklonjene knjige.

- Hvala dragoj dobročiniteljki koja svakog meseca izdvaja sredstva kako bismo našem Vuletu obezbedili adekvatnu ishranu zbog njegovih zdravstvenih tegoba. Napravili smo određen jelovnik uz saglasnost lekara, sada tačno znamo šta treba da jede, a da je tako govori i podatak da se Vule puno bolje oseća nego ranije - kaže otac Milan, čija se porodica i dalje izdržava od dečjeg dodatka i socijalne pomoći, nedovoljnih za svakodnevni život, te su zato prinuđeni da prihoduju i nadničarenjem.

- Naš prvi zadatak je da obezbedimo sve što je potrebno Vuletu, od lekova do hrane, a onda raspoređujemo sredstva za školovanje dvojice starijih sinova. Drago nam je što deca vole da uče, što shvataju da bez obrazovanja nema napretka, a još nam je draže što se posle školskih obaveza aktivno uključuju u sve poslove oko održavanja domaćinstva, a kad je potrebno odlaze i da rade kao nadničari.

Marljiv rad svih članova pruža šansu porodici Spasić da na posnim njivama proizvode hranu, a imaju i obor sa svinjama i nešto malo živine, uz baštu s krompirom, lukom, pasuljem i paprikom, i da se svakodnevno prehrane.

Njih su ovih dana posetili i predstavnici Eparhije vranjske koji su malom Vukašinu doneli poklon paket sa garderobom, što ga je iskreno obradovalo.

- Hvala Eparhiji vranjskoj koja vodi brigu o siromašnim porodicama oko planine Koćurac, a to su mahom i štićenici "Vesti" koje pomažu dobri ljudi iz dijaspore. Da nije bilo Humanitarnog mosta, objavljivanja članaka na portalu, ne bi se za nas ni znalo jer smo i po tridesetak kilometara udaljeni od Vranja. Hvala svima koji vode računa o našem Vukašinu, o našem sinu koji boluje od četvrte godine života - kaže nam na rastanku otac Milan.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Laptop doneo suze radosnice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online