Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Srbi iz Australije dižu dom za jedanaestoro dece

Bračni par Ljubisavljević, 37-godišnja Dragana i 47-godišnji Dragan sa jedanaestoro nejači godinama se guraju u sobičku od 16 kvadrata oronule prizemljuše u selu Stropsko, četiri kilometra od Vranja. Neko ko prvi put poseti ovu porodicu rekao bi da ovde stanuju ljubav, deca i siromaštvo. Ali, oni se raduju svakom novom danu jer im zajedništvo donosi sreću i radost u njihovom trošnom domu.

D. Đorđević
Za medalju: Majka jedanaestoro dece

Ovih dana posetili su ih reporteri "Vesti" i uručili im donaciju od 100 australijskih dolara, dar naše stalne čitateljke i dobrotvorke B. G. iz Adelejda, koja ih je sve puno obradovala. Za njih svaki dinar koji Dragan zaradi u nadnici ili dobiju na poklon od čitalaca iz dijaspore znači puno jer ga ulažu, pre svega za osnovne potrebe svoje dece.

Besane noći

- Želimo da ovim putem iskažemo veliku zahvalnost dragom dobrotvoru Siniši i svim Srbima u toj dalekoj zemlji koji su rešili da nam pomognu kako bismo decu izveli na pravi put. Sama pomisao da ćemo u dogledno vreme imati novu kuću donosi nam neopisivu radost, te sa Draganom noću ne spavamo već razmišljamo o novom domu gde će nam deca najzad normalno živeti. Zato, možemo samo jedno da poručimo, da im dragi Bog podari zdravlja i da njihove domove ozari božanskom svetlošću koja donosi radost, mir i veselje - ističe zahvalna majka Dragana.
 

Nije lako nahraniti jedanaestoro dece, ali njima to polazi za rukom i zbog toga su neizmerno zahvalni svima koji im pomažu. Izrodili su ovi bivši pekari Milicu (15), Anđelu (14), Kristinu (13), Lazara (12), Anastasiju (11), Adrijanu (10), Tamaru (9), Nataliju (7), Dijanu (4), Milana (2) i devetomesečnu bebu Martina. Sa prvom suprugom Ljubicom, koja je umrla, Dragan ima troje dece: Zlaticu (22), Zlatka (18) i Aleksandru (15), koji ne žive sa njima.

- Hvala dobrotvorki za novčani prilog, Bog je blagoslovio jer nas je usrećila, a pre svega decu. Danas smo imali prilike da svi skupa zapevamo Nataliji za njen sedmi rođendan pesmicu "Danas nam je divan dan, našoj Nati rođendan..." Kupili smo kolače, malo više hrane, a ostatak novca upotrebićemo za nabavku brašna, zejtina, onog što nam je svakodnevno neophodno - kaže raspoložena Dragana kojoj je svanulo otkad su joj zemljaci iz Manhajma donirali sredstva za kupovinu veš-mašine.

Oni su danas višečlana porodica koja najzad zahvaljujući dobrotvorima iz dijaspore naslućuje svoju bolju i izvesniju budućnost. Naime, sredinom februara stigla je u njihov dom ponovo dragocena pomoć humanih zemljaka iz daleke Australije.

Ovu donaciju je uručio njihov predstavnik Siniša Mitrović, čovek velikog i plemenitog srca, poreklom iz sela Margance kod Vranja, koji je saznavši za njihovu sudbinu i uverivši se u istinitost naših napisa na licu mesta, odlučio da sa prijateljima iz Australije ovog leta započne izgradnju kuće Ljubisavljevićima.

Pomoć je uručio sa predstavnicima iz Eparhije vranjske gde se u magacinima nalazi kontingent robe za najugroženije porodice u Pčinjskom regionu i Kosovskom Pomoravlju prikupljene u Melburnu.

D. Đorđević
Uručena donacija: Dragan, Dragana i Anastasija Ljubisavljević

Rastajemo se od ove višečlane porodice, jedne od najbrojnijih u Pčinjskom okrugu, koja ne krije svoju radost jer im se život iz korena promenio otkad su počeli da im pomažu dobrotvori iz dijaspore. Ostavljamo ih da nastave da slave Natalijin rođendan i sanjaju svoje snove koji su im nadohvat ruke.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Spas za nevoljnike
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online