Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 05.03.2015.
12:00
O. Đoković - Vesti - Foto: O. Đoković A

Vaskršnji darovi sa "potpisom" za bolesnu decu

Počeo je vaskršnji post, vreme kada pariski humanitarac Ilija Miki Vuković sprema novu akciju i to za teško bolesnu decu koja svoje najlepše dane ranog detinjstva moraju da provode u bolesničkim krevetima beogradskog Instituta za majku i dete.

O. Đoković
Poziv humanim ljudima: Ilija Miki Vujović

- Kada god nam se približavaju veliki praznici koji su radost i roditeljima i deci, uvek se setim bolesne dece u otadžbini i pitam se ko li će njima da ulepša ove dana, pa pozovem zemljake na saradnju. U stvari, to je već tradicionalna akcija prikupljanja čokolada i drugih slatkiša, odnosno, svega što bi obradovalo mališane obolele od raka i leukemije. Ako se uz to još zna da sve više dece u Srbiji tu strašnu bolest nose kao beleg NATO bombardovanja naše otadžbine te strašne 1999. godine, jasno je da ih ne smemo zaboraviti - poručuje ovaj humanitarac za koga mnogi kažu da mu je" srce veće od okeana".

Jer petnaestu godinu zaredom Miki prikuplja lekove, posebno one koji su retki ali i skupi, pa već kad šalje lekove, "okiti" ih slatkišima, putna agencije Vojaž Rada obezbedi prevoz Fudeks autobusima do Beograda, a potom novinari Humanitarnog mosta uruče ove vredne donacije bolnici i malim pacijentima. Primopredaja je uvek prava mala svečanost.

- Nama se čini da je to mala svečanost, ali to bolesna deca dožive kao svoju odsanjanu bajku. Dovoljno je videti njihovu radost, ali i suze u očima svih prisutnih, pa shvatiti da ono što im pošaljemo naši novčanici ni ne osete, a s druge strane smo bolesne mališane učinili srećnim bar jedan dan. Pozivam sve dobre i plemenite ljude da donesu uskršnja čokoladna jaja, zeke, bombone, čokolade... Zamolio bih i sve darovaoce da na darovima upišu svoje ime - ističe vrsni organizator Vujović koji je angažovan i kao humanitarni radnik pri Savezu Srba Francuske, poznat je u dijasporskom okruženju, a njegove akcije daleko su se pročule, te očekuje da će se i za Vaskrs torbe namenjene malim bolesnicima napuniti darovima zemljaka baš kao što se to desilo i za Božić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ne zaboravite

Svi slatki darovi namenjeni bolesnoj deci u beogradskom Institutu za majku i dete, gde se leče mališani iz Srbije, sa Kosova, iz Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, mogu se dostaviti do prvog aprila u putnu agenciju Vojaž Rada (11 av. de la Republique, Paris 11).

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lazar ostvario životni san
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online