Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 28.02.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Naši čitaoci održali dato obećanje

Kako je to probuditi se u rano jutro pun snage i volje kada ti se čini da je celi svet tvoj, a samo nekoliko sati potom obuzme te slabost i nemoć pa padneš u krevet, najbolje zna 43-godišnji Valjevac Aleksandar Milićević koji se punih 25 godina bori protiv autoimune bolesti miastenie gravis, oboljenja koje karakteriše slabost mišića.

V. Sekulić
Uzvratili dobrotom: Aleksandar sa tetkom

Njegov celi svet vidi se kroz prozor stana i iz automobila kada povremeno dolazi u Beograd na izmenu krvne plazme. A, kada bolest s vremena na vreme uzme maha, Aleksandar mora da bude i hospitalizovan. Muku muči i sa dijabetesom, osteoporozom i kataraktom, zbog koje ne vidi na levo oko, a jaki lekovi doveli su i do insuficijencije kore nadbubrega.

Adresa


Čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu Aleksandru Milićeviću da dođe do željenog leka mogu stupiti u kontakt sa njim putem telefona: 00381 14 232 391 i 00381 60 023 23 91. Adresa: Kneza Jovice br. 24/A, 14.000 Valjevo, Srbija.

Ali, Aleksandar se ne da, iako suma od 250 evra, koliko najmanje moraju roditelji da izdvoje mesečno za kupovinu lekova od skromne penzije, unesi strah u porodicu ovog invalida. Ipak, dok je plemenitih čitalaca "Vesti" biće i pošiljki poput nedavne iz Pariza, kada je grupa zemljaka iz Francuske i bez apela ponovo uputila skupoceni lek "cellcept", čija je cena nezamisliva za Milićeviće.

- Svako od nas je priložio koliko je mogao. Dijaspora ceni i poštuje "Vesti", sponu između nas i otadžbine, a posebnu pažnju poklanjamo akcijama za pomoć ljudima u nevolji. Mi u Parizu često kažemo da mnogi od nas ne mogu "bez Republike Humanitarni most", zato molim sve naše ljude od Australije preko Amerike i Kanade do Evrope, da se ujedine i da zajednički pomažu. Bog sve vidi i čuje... - ističe humanista Ilija Miki Vujović, penzionisani medicinski radnik, rodom iz Lovćenca u Vojvodini, koji je u više navrata zajedno sa zemljacima pomagao ne samo Aleksandru već predvodio i učestvovao i u brojnim drugim akcijama našeg lista.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Dragi naši zemljaci, lek je već uručen u beogradskom dopisništvu Oliveri Avramović, tetki bolesnog mladića, koja se na svoj način revanširala našem listu poklonivši kutiju prepunu lekova, bebi setove i opremu za infuziju: "Pročitala sam na portalu 'Vesti' da su sunarodnicima na Kosmetu potrebni medikamenti, evo moja porodica s prijateljima je prikupila pomoć", kaže ova plemenita Beograđanka koja je na dobrotu uzvratila dobrotom. A najlepšu vest ostavljamo za kraj: donatorske porodice Cvejić i Aćimović iz Pariza, s obzirom na to da vuku korene iz Valjeva, izrazile su želju da i ubuduće pomažu svom zemljaku Aleksandru Miličeviću. Bravo Valjevci!.

Humanisti

Dve kutije leka "cellcept" (mycophenolate mofetil) od 250 mg i ovoga puta kupili su naši plemeniti zemljaci iz Pariza udruženim snagama: Vera i Ljilja Cvejić, Višnja i Tomislav Aćimović, Anica Hunjadi, Živka Mančić i Ilija Miki Vujović. Kao i uvek, osoblje poznate putne agencije Fudeks, Pero, Rada, Dragoljub i Mica, preuzeli su skupoceni preparat i prebacili ga za Beograd, gde je pošiljku sačekala vredna pedijatrijska sestra Bojana R. i lično predala redakciji "Vesti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online