Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 22.09.2014.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Dobrota ugrejala porodicu Golubović

Golubovići, skromna radnička porodica iz Popovca kod Paraćina, koje je država Srbija proglasila tehnološkim viškom u njihovim najboljim godinama, proteklog vikenda bila je gost našeg dopisništva u Beogradu. Majka, 41-godišnja Vesna i otac 45-godišnji Goran nisu sa sobom poveli i svojih devetoro potomaka, ne zato što oni ne bi voleli da vide srpsku prestonicu, već što bi ih mnogo koštale autobuske karte. Taj luksuz priuštili su samo 16-godišnjem sinu Milošu, koji će, ako Bog da, možda i jednog dana zaigrati za prvi tim nekog od naših prvoligaša na velegradskom stadionu.

Uručene donacije: Miloš, Vesna i Goran Golubović u "Vestima"

 

Iako su upravo oni ti kojima je trebalo da uručimo pristigle donacije iz Australije i Nemačke, Golubovići kao pravi gosti nisu došli praznih ruku: prešli su prag "Vesti" s buketom cveća i velikom fotografijom svoje jedanaestočlane familije, svojevrsnim poklonom za sve čitaoce koji su im nakon teksta na Humanitarnom mostu nesebično priskočili u pomoć. Radost zbog uručivanja dva novčana priloga: 500 AUD, dara plemenitog Bože Rusmira i njegovog unuka Ognjena iz Adelejda, kao i iznosa od 400 evra našeg anonimnog dobrotvora Z. T. iz Izerlona, nisu skrivali. Otac i sin su se tiho zahvaljivali, ali majka Vesna je preplakala naš susret, kako reče, suzama radosnicama.

Deca za primer

Svi koji su videli decu iz porodice Golubović imaju samo reči hvale za njih. Lepo su vaspitani, dobri su đaci, uvek umiveni i čisti, vredni, o njima ponajviše brine majka Vesna. Najstarija Tijana ima 18 godina i sanja o fakultetu, Marijana je godinu mlađa, a 16-godišnji Miloš nadgleda mlađu braću: Nikolu (15), Kristijana (13), Aleksandra (12), Nemanju (11) i Luku (10). Najmlađi osmogodišnji Mateja je mezimac sviju. Svi imaju svoja zaduženja, jednom rečju deca su za primer.


Pročitali smo i pismo iz Australije, gde darodavac Božo Rusmir, i sam dobro znajući kako je to imati pa nemati u životu, najavljuju i možda susret uživo jednog dana. I njegovu čestitku za nadasve hrabar čin Golubovića - roditi devetoro dece i boriti se svim silama za njihovu bolju budućnost.

Poklon paketi iz Minhena i Ciriha

Na adresu porodice Golubović uskoro će stići i poklon paket iz Minhena u organizaciji SPC čija parohija će između ostalih nevoljnika u Srbiji obradovati i ovu porodicu iz Popovca zimskom garderobom i jorganima i ćebadima. Inače, o Golubovićima se brine i naša stalna dobrotvorka iz Ciriha, penzionerka Ksenija Naumović, kojoj je ova familija u ličnom adresaru.


Za prilog od 400 evra humanog biznismena iz Nemačke, pružili smo i dodatno objašnjenje. Naime, kada je naš donator čuo da smo 200 evra koje je ostavio Humanitarnom mostu "Vesti" uručili kao prvu pomoć Golubovićima uoči početka školske godine, i ne znajući da će oni za taj iznos kupiti na kineskim tezgama jeftine patike i majice za svu decu, nazvao nas je i rekao: "Šaljem dodatnih 400 evra kako bi Golubovići zaista nabavili toplu zimsku obuću za devetoro dece, molim vas da im što pre uručite..."

Fotografija za uspomenu: Porodica Golubović
 


Ispratili smo Goluboviće koji su žurili nazad u Popovac, u svoj vlažni kolektivni smeštaj u izgoreloj zgradi, u nadi da će im opštinari, kao što su obećali, popraviti makar krov i sa željom da već prvog radnog dana naruče drva jer struju samo povremeno imaju... Ipak, i pored svih briga koje ih čekaju, znali smo da im je toplije oko srca nakon podrške koju su dobili od dobrih ljudi, što oni nisu ni krili.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U Novu godinu s dugovima
HUMANITARNI MOST Poklon iznenađenja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online