Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 15.09.2014.
00:05
Z. G. - B. R. - Foto: Z. Gligorijević A

Mali Golubovići obučeni od glave do pete

Porodici 41-godišnje Vesne i 45-godišnjeg Gorana Golubovića sa devetoro dece iz Popovca kod Paraćina, koja je zbog zatvaranja njihovih firmi u kojima su radili proglašena tehnološkim viškom i dovedena silom prilika na rub materijalne egzistencije i straha da jednog dana neće imati ni za hleb svojoj deci, stiglo je nakon teksta u "Vestima" pismo sa toplim pozdravima i novčanom pomoći od 100 evra anonimnog donatora iz Austrije.

Obradovani i zahvalni: Porodica Golubović
 

Priča o njihovom teškom životu, gde otac kopa rake, a deca s devet godina kopaju po tuđim njivama, i kojima ne bi bilo prvi put da započnu novu školsku godinu u poderanim cipelama i zakrpljenim majicama, dotakla je još nekog plemenitog srca. I zbog toga su se Golubovići u razmaku od samo nekoliko dana silno obradovali ovoj neočekivanoj pomoći.
 

Pismo iz Adelejda

"Golubovići su me zadivili svojom hrabrošću da imaju toliku decu u tako teškim uslovima. Zato sam odlučio da im pomognem, pošto sam i ja prošao teške trenutke života kroz izbeglištvo. Srećan sam što mogu nekome da pomognem. Želim im puno zdravlja, a ako bude prilike možda se nekad i vidimo...", napisao je, između ostalog, Božo Rusmir u svom toplom pismu porodici Golubović.

Potom je usledilo novo iznenađenje - javili smo telefonom Golubovićima da im je naš plemeniti čitalac Božo Rusmir sa svojim jedinim unukom Ognjenom iz Adelejda donirao još 500 AUD! Dugo su ćutali, a onda se povratili od šoka.


- Neka im svima Bog podari sve što požele, a najpre zdravlje. Nama je svaki dinar dobrodošao, posebno sada na početku školske godine, jer imamo devetoro đaka. Pošto smo 200 evra koje nam je poslao nepoznati donator iz Izerlona u Nemačkoj utrošili na nove patike i majice za decu, sada ćemo moći da im kupimo i rančeve i školski pribor. A od dara koji nam je uputio gospodin Božo sa unukom iz daleke Australije obnovićemo zimsku garderobu svoj deci i vratiti dug za struju, koji nije baš mali. Presrećni smo zbog toga i ne znamo kako da se zahvalimo svima onima koji nisu u nama videli ni prosjake, a ni ljude koji neće da rade, već jednu poštenu porodicu kakvih je dosta u Srbiji koja je ne svojom krivicom pala na niske grane - kaže zahvalna majka Vesna Golubović, žena kojoj treba odati priznanje jer ona svakog dana sprema 33 obroka za svoju veliku familiju.
 

Čekaju gosta

- Nestrpljivo očekujemo najavljenu posetu zemljaka iz Makedonije koji je izrazio želju da nas vidi u našoj ruševnoj kući, zajedničkom smeštaju izgorelom pre nekoliko godina. Želimo da ga ugostimo kao pravi domaćini, kao što smo to nekad bili dok smo živeli normalno od svog rada, a opet nas strah da se ne uplaši ove bede - kažu Golubovići, čiji je dom zaista skroman, ali uredan i čist.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U Novu godinu s dugovima
HUMANITARNI MOST Golubovići ponovo u nevolji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online