Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Radost na pragu tri domaćinstva

Na adrese 12-godišnjeg Marka Vučinića iz Vuče kod Leposavića, koji je početkom aprila ove godine, u saobraćajnoj nesreći na putu Leposavić-Kosovska Mitrovica, izgubio celu porodicu, njegovog vršnjaka Nikole Matkovića, đaka-pešaka iz zabitog Vučinića kod Novog Pazara, koji je sve do ovog proleća bio više gladan nego sit, i male Marije Mare Milanović sa Rogozne, koju roditelji jedva prehranjuju, ovih dana stigle su nove donacije čitalaca "Vesti" koje će im pomoći da lakše prebrode nedaće, spreme za školu i obuku za zimu.

Isplivali iz bede: Nikola Matković sa roditeljima
 

Naša verna čitateljka iz Sidneja, poznata po pseudonimu "Stara 62", ali i po velikoj humanosti koju iskazuje, poslala je, 100 AUD za 12-godišnjeg Marka Vučinića kome je nabujali Ibar uzeo oca Gojka, majku Dragicu, sestru Mariju i brata Andriju.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Mali Marko poslednjih meseci živi u selu Slatina kod Sočanice u porodici tetke Gore Nikolić, a uskoro će dobiti i stalnog staratelja. Trenutno o njemu brine Mirjana Đuričić iz centra za socijalni rad u Leposaviću. "Hvala gospođi iz Sidneja što me se setila, od moje tragedije prošlo je skoro pola godine, vreme čini svoje, ali srećan sam što me dobri ljudi nisu zaboravili. Na računu u banci prikupljeno je nešto novca za moje školovanje, dobijam i stipendiju od čika Milije Milosavljevića, vlasnika firme Ktitor", uzbuđeno nabraja Marko Vučinić.


Reporteri "Vesti" uručili su i donaciju od 50 kanadskih dolara (5.000 dinara), Nikoli Matkoviću(12), siromašnom dečaku iz sela Vučinići kod Novog Pazara koji se sa majkom Jevrosimom i bolesnim ocem Slavomirom živi u trošnom kućerku sa zemljanim podom, sanja o kupatilu i svaki dan od kuće do škole, kroz šumu, prepešači 15 kilometara. Pomoć ovom intelegentnom dečaku koji želi da postane profesor biologije poslala je, drugi put za mesec dana, Dušanka Ašić iz Toronta koja je osvedočeni dobrotvor "Vesti".
 

Bez mleka nijedan dan: Marija Milanović

- Moj život se potpuno promenio, uredno jedem, sit sam, lepo sam obučen, dobio sam laptop i mobilni telefon, kupili smo televizor, platili dug za struju, sakupili smo i nešto novca za patošenje podova u kući i popravku krova.... Sve to omogućili su nam čitaoci "Vesti", hvala im, hvala beskrajno i baki Dušanki Ašić, odužiću joj se peticama, a njoj želim dobro zdravlje i da je sreća prati na svakom koraku - poručuje Nikola Matković ispred svoje porodice.


Još jedna radost stigla je ovih dana u okolinu Novog Pazara, u zabito Žunjeviće na Rogozni, anonimni čitalac "Vesti" iz Švajcarske, pronašao je u Novom Pazaru humanistu Hida Muratovića i zamolio ga da sirotinji podeli donaciju od 500 franaka: 100 franaka Hido je odvojio za malu Mariju Maru Milanović i njene roditelje Evu i Milana koji do ovog proleća, dok nisu stigle prve donacije naših čitalaca, nisu mogli da prehranjuju svoju mezimicu. "Neka bog čuva našeg dobrotvora", poručuje Eva Milanović.

Rumeni obrazi

- Još smo u sirotinji, ali sada imamo kravu, kupili smo konja, uključena nam je i struja, imamo i hrane i odeće, a mala Mara više nije gladna, za nju uvek ima mleka... Maštamo o kućici koja bi našoj Mari omogućila srećnije detinjstvo, od čitalaca "Vesti" dobili smo oko 1.000 evra koje čuvamo za temelje, kriza je velika, pa još ne smemo da počnemo s radovima - priča tata Milan Milanović i u ime ćerke se zahvaljuje donatoru iz Švajcarske.

 

Puna glava knjiga

- Dolare koje sam dobio iz Australije iskoristiću za kupovinu knjiga, školskog pribora i sportske opreme za fizičko vaspitanje. Hvala puno, sve najlepše želim plemenitoj baki iz Sidneja - kaže Marko Vučinić koga je zla sudbina naterala da brže odrasta i razmišlja već sada kao neki zreli osamnaestogodišnjak.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Spas od nevolja u pravi čas
HUMANITARNI MOST Mala Mara ostala bez mleka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online