Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 14.07.2014.
07:32
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Hvala do neba plemenitom zemljaku

Priča o Sanji Nikolić, koja je sa troje male dece morala da napusti poplavljeni Obrenovac i privremeno se doseli kod roditelja u Prijedor, čitaoce "Vesti" nije ostavila ravnodušnim. Njihova srčanost i humanost i ovoga puta došla je do izražaja. Donator koji je želeo da ostane anoniman poslao je Sanji i njenoj dečici 100 evra.

Uželeli se kuće: Sanja Nikolić sa decom
 

- Neizmerno hvala na ovoj pomoći donatoru koji je ovim gestom pokazao sve najlepše ljudske osobine - saosećajnost, razumevanje i humanost.


Znači nam mnogo ovo u situaciji u kojoj se nalazimo. I muž i ja smo ostali bez posla, a deci uvek nešto treba i zato ću ovo potrošiti na njih, ispuniću im neke želje.

Osmogodišnji Strahinja video je već dosta stvari u gradu koje bi želeo da ima. Strahinja voli mnogo da čita knjige, dosadno mu je ovde, nema društvo i kupiću mu nekoliko knjiga. Naravno, obradovaću ga i nekom igračkicom. Sav novac ću potrošiti na decu.
Dvogodišnja Vasilija je najskromnija, hoće da joj kupim balon. A sedmogodišnja Anastasija samo traži mišiće za plivanje i kupaći kostim - priča Sanja Nikolić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Njen muž Zoran zauzet je isušivanjem i sanacijom kuće u Obrenovcu. Obećao je deci da će ih, kad se vrate kući, voditi na bazen da bi mališanima priuštio malo radosti posle traumatičnih poplava.

Sanacija kuće

- Muž je iznajmio od građevinske firme dve sušilice da isuši bar dve sobe, kako bi počeli radnici da malterišu zidove. Kada se to završi, možemo ponovo da se uselimo u kuću. Mali Strahinja od sinoć plače, trebalo je da ide na pripreme, trenira fudbal, ali od toga ništa dok se ne završi sanacija kuće, jer ne mogu decu voditi u vlagu - kaže Sanja Nikolić.

- Svake godine planiramo da idemo na more zbog Strahinje koji je asmatičar, ali se uvek nešto ispreči i nikako da odemo, zato će ih otac bar voditi na bazen. Već sada se raduju tome. Moja majka se trudi da ovde u Prijedoru imamo sve, da deca što manje osete težinu situacije. Inače smo svake godine dolazili kod mojih roditelja i boravili ovde po mesec dana. Deca vole da budu kod bake i deka, ali ipak stalno pitaju kada će kući u Obrenovac.


Da bi sanirali kuću od poplava, Nikolići su pozajmili novac, ali dosta su im pomogli i rodbina i prijatelji.


- Hvala svima, svako je dao koliko je mogao, nešto moji roditelji, rodbina, neko 100, neko 50 konvertibilnih maraka. Mnogo im hvala. U Obrenovcu još ništa nije profunkcionisalo, još se ne priča o odšteti poplavljenima kao što je regulisano u Republici Srpskoj - ističe Sanja. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online