Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 22.05.2014.
12:00
D. N. P. - Foto: D. N. Petrović A

Svaka pažnja mnogo znači

Da sestre, Anica (20) i Milica (19) Savić iz Mitrove kod Tutina, nisu zaboravljene svedoči i deo donacije od 100 australijskih dolara, koju im je iz dalekog Sidneja poslala naša stalna čitateljka i veliki dobrotvor Rajka Tarlć, a koju smo im ovih dana uručili.

Nisu se uselili u novu kuću: Anica i Milica sa ocem Markom
 

- Hvala mnogo tetka Rajki. I ranije nam je slala vredne priloge, a svaki dinar nam je uvek bio, a i sada je zlata vredan. Njenim novčanim darom kupićemo bojler ili ćemo, kad sakupimo još novca, kupiti laminat za podove. Prenesite joj našu veliku zahvalnost. Neka je Bog čuva i zdravlje dobro služi - ističe Anica.

Hvala što mislite na nas: Sestre Anica i Milica Savić

Mada su na korak od ostvarenja životnog sna, sestre još ne mogu da se usele u kuću, koju su pre dve godine započele i ukrovile uz pomoć čitalaca "Vesti", kao i dobrih ljudi iz Tutina, Novog Pazara i drugih gradova Srbije.


- Nadale smo se da ćemo ovu godinu započeti u novoj kući, ali je ponestalo novca za završetak radova, pa smo useljenje morale da odložimo za neko vreme. Sa bolesnim ocem Markom boravimo u starom i trošnom kućerku bez vode i kupatila. Istina, nedavno smo postavile kompletnu stolariju u novoj kući, koju nam je donirala jedna firma iz Tutina, ali sada nam predstoji da uradimo pripremu za podove i nabavimo laminat. Potrebno je da se završi struja i voda, da se postave pločice u hodniku, kuhinji i kupatilu, kao i da se okreči unutrašnjost kuće. Verujem da sve to ne bi koštalo više od 3.000 evra, ali za nas je to ogroman novac. Iako smo završile srednje škole, ni ja, ni Milica ne radimo. Nekada nas, obično vikendom, angažuju u nekom tutinskom kafiću i od toga preživljavamo - priča starija Anica, kojoj je najveća želja da se okupa u sređenom kupatilu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


O sestrama Savić, podsećanja radi, prvi put smo pisali pre tri godine, dok je u životu još bila njihova baka Desa koja ih je, pošto ih je majka napustila još kao bebe, odgajila u bedi i siromaštvu. Prošle godine baka je preminula, a Anica i Milica su je kako treba sahranile. Sada joj pripremaju i pristojan spomenik. Brinu i o bolesnom ocu Marku, obilaze biroe rada u Tutinu i Novom Pazaru i nadaju se da će, uprkos velikom broju nezaposlenih u ovom kraju, uspeti da nađu neki posao.
 

Fakultet pre udaje

Anica i Milica su dobra deca. Iako su rasle u muci i bedi, fino su vaspitane. Završile su srednju ekonomsku, odnosno srednju tehničku školu, ali ne libe se bilo kakvog posla. Tokom akcije za njihovo zbrinjavanje i izgradnju kuće bilo je i bračnih ponuda, ozbiljnih kažu, ali one o tome još ne razmišljaju i zasad nemaju nameru da idu daleko od Mitrove i Tutina, kao ni da samog ostavljaju oca Marka. Da imaju sredstava, najradije bi upisale i neki fakultet u Novom Pazaru.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nesreća nesreću stiže
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online