Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Svaka tableta donosi olakšanje

Misleći na nevolje porodice 42-godišnjeg Aleksandra Milićevića iz Valjeva, koji boluje od retke neuromišićne bolesti "mysthenia gravis", već punih 25 godina, plemeniti zemljaci iz Pariza na čelu sa Ilijom Mikijem Vujovićem, odlučili su da ga ponovo obraduju. Tako su se još povodom proslave srpske Nove godine okupili u pomoćnim prostorijama Crkve Svetog Save u Parizu i tokom te svečane večeri prikupljali dobrovoljne priloge kako bi se Aleksandru kupila kutija "cellcepta" od 250 mg, bez koga ovaj mladić ne može da diše.

Ne zaboravlja zemljake u nevolji: Ilija Miki Vujović

- Ovom prilikom želim posebno da se zahvalim predsednici Svesrpske zajednice Stani Bilbiji, koja je podržala našu akciju. Takođe, i Anici Hunjadi, Živki Mančić i bivšoj predsednici zajednice Slavici Loran, koja je neprekidno nosila kutiju za dobrovoljne priloge, da bi sakupila dovoljno novca kako bismo kupili Aleksandru jednu kutiju leka. Prikupljeno je ukupno 92 evra, od čega je i kupljen medikament, na čemu se svim darodavcima zahvaljujemo od srca. Isto tako, želim da se zahvalim ocu Nikoli, koji nam često besplatno ustupa svečanu salu SPC Sveti Sava za naša okupljanja raznim povodima. Uskoro ćemo se opet okupiti u klubu Kozara, pa ćemo nastojati da ponovo sakupimo novac za još jednu kutiju leka, koji bismo poslali Aleksandru - rekao je Ilija Miki Vujović, penzionisani medicinski radnik i veliki humanista, uvek spreman da pomogne ugroženim zemljacima u otadžbini.


Odmah pošto je medikament iz Pariza stigao u beogradsko Dopisništvo "Vesti", naši reporteri prosledili su medikamente do Aleksandra Milićevića.

- Kako ću ikada moći dovoljno da se zahvalim tim divnim ljudima na svemu što su do sad učinili za mene ne znam ni sam. Pored još nekih plemenitih zemljaka, koji su mi već poslali pomoć, ovi divni ljudi mi treći put zaredom šalju preko potrebnu terapiju bez koje bi moj život bio mnogo teži i nepodnošljiviji. Pre svega, svima njima želim mnogo zdravlja jer je ono najdragocenije i bez njega su čovek ne može ni napred, ni nazad. Neka im dobri Bog stostruko vrati. To je samo delić dobrih želja - rekao je Aleksandar Milićević, dirnut dobročinstvima plemenitih zemljaka širom sveta.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Često u bolnici: Aleksandar Milićević

U međuvremenu, ovaj nesrećni mladić, čiji su momački snovi i planovi za budućnost naglo prekinuti saznanjem da za njegovu bolest pravog leka nema, obavio je redovnu kontrolu u srpskoj prestonici i primio dodatne terapije, koje su ga posebno iscrple. Da sve bude teže, zbog prirode bolesti, nažalost, ne može da radi, niti privređuje, samim tim, zajedno sa roditeljima živi od njihove male penzije. Pored slabosti mišića za disanje, Aleksandar mora da se bori i sa dijabetesom, osteoporozom i kataraktom, zbog koje ne vidi na levo oko. Znajući koliko je to teško, otuda i svesrdna podrška dobrotvora iz Pariza, kako bi se koliko-toliko izborio sa nevoljama koje bez tuđe pomoći ne može da reši, kao ni njegova porodica.
 

Imun na mnoge lekove

Mnogobrojne terapije za dve i po decenije dovele su do toga da Aleksandrov organizam postane imun na većinu lekova, a posledica toga je i insuficijencija kore nadbubrega zbog čega mu samo "cellcept"
može pomoći. Njegova porodica do sada je uspevala da mu obezbedi neophodne medikamente, 3ali kako za njih mesečno treba izdvojiti 250 evra u Srbiji, to su se Milićevići našli u problemu. Njihove skromne penzije to ne mogu da izdrže.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala svima do neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online