Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Spasli ste me muka i tame!

Na kućnu adresu 27-godišnje poluslepe Nadice Jelić iz Kumanova, kao što smo već i pisali, prosleđeno je 1.000 evra, deo priloga anonimnog dobrotvora iz Bad Homburga, koji je štićenicima Humanitarnog mosta darovao ukupno 5.000 evra, kako bi što pre otišla na operaciju očiju u Novom Sadu.

Zahvalna do neba: Nadica Jelić

 Zahvaljujući donaciji ovog čoveka dobre duše, Nadica je u međuvremenu to uspešno obavila. Samim tim, izbegla dalje propadanje vida, očuvanog upravo zahvaljujući pomoći plemenitih čitalaca "Vesti". Tako nam se po povratku iz Novog Sada, Nadica javila vidno uzdrhtalog glasa.

- Koliko sam samo zahvalna tom čoveku, ma ko god da je, teško je rečima opisati. Moja nesrećna majka se već pribojavala najgoreg, pošto novac za operaciju i terapije nismo imali, a vreme je bilo od izuzetne važnosti, jer vid mi se pogoršavao iz dana u dan. Uhvatio nas je strah i panika, a onda je kao grom iz vedra neba stigla pomoć dobrotvora iz Nemačke. Hvala bogu, operacija koju sam obavila krajem januara i period oporavka su dobro protekli, pa sam ubrzo bila kod kuće sa najmilijima. Nažalost, činjenica je ta da će borba za moj vid još potrajati. Sada je otklonjena veća opasnost, ali da ne bi došlo do pogoršanja, povremeno bi trebalo da idem i na terapije. Kako ćemo to izdržati, ni sama ne znam. Potrudiću se da što pre dođem do nekog zaposlenja i štedim za to, jer drugi način ne postoji. Iskreno se nadam da ću u tome uspeti. Samo da završim još nekoliko preostalih ispita. Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim svim plemenitim zemljacima širom sveta, koji su mi pomogli da sačuvam vid i omogućili da budućnost dočekam sa nadom da neću zavisi od tuđe nege i pomoći, već da ću moći da se izborim sama za svoje bolje sutra - kazala je Nadica Jelić.

Zalog za srećniju budućnost

Na terapijama u Frankfurtu: Una Savić obolela od leukemije

Pričom o današnjem uručenju donacije Nadici Jelić od 1.000 evra, reporteri "Vesti" zabeležili su predaju i poslednje donacije od ukupno 5.000 evra anonimnog donatora iz Bad Homburga. Pomoć u vrednosti od po 1.500 evra prethodno su dobili dvoipogodišnja Una Savić iz Beograda i šestogodišnji Marko Vorkapić iz Topuskog, dok su po još 500 evra dobili četvorogodišnji Uroš Karapandžić iz Pećinaca i 16-godišnja Jelena Spasić iz Vranja. Novčanom pomoći tog dobrog čoveka, dat je zalog za njihovu srećniju i izvesniju budućnost.


Ovoj siromašnoj devojci i njenoj samohranoj majci Branki, podsećanja radi, tokom 2012. plemeniti čitaoci "Vesti" pomogli su da Nadica obavi hirurške zahvate kod ruskih specijalista kako bi zaustavili slepilo. Branka je jedina u domu Jelića koja radi i izdržava porodicu u kojoj su, pored Nadice i njenog oca, i dve sestre. Skromna plata radnice u novobečejskoj fabrici obuće, koja ne prelazi 20.000 dinara, porodici jedva omogućava goli život, a kamoli skupe operacije i terapije.

Zato je ova skromna devojka, koja od detinjstva ima ozbiljnih problema sa vidom, morala da prekine i školovanje. Uspela je da ga nastavi i privede kraju srednju školu uz mnogo truda i volje, uprkos velikom zaostatku. Samim tim, na taj način pokuša da se oduži svojim dobročiniteljima, koji su pomogli njenoj porodici onda kada im je bilo najteže, a izlaza iz teških problema nije bilo.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online