Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 30.09.2013.
12:00
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Blagosloveni da ste!

Svakog meseca, plemeniti čitaoci "Vesti" novčanom podrškom i pažnjom, obraduju 73-godišnjeg Ranka Majstorovića iz Omarske. Ovoga puta za to je zaslužna njegova zemljakinja Dosta Miki Bauer iz Frankfurta, poslavši dar od 50 evra ovom siromašnom i bolesnom čoveku, koji živi sa bolesnom kćerkom Božanom i maloletnim unukom Markom.

Zahvalan: Ranko Majstorović
 

Pored ove dobročiniteljke, koja je godinama uz brojne štićenike Humanitarnog mosta, za radost u domu Majstorovića zaslužan je i anonimni donator iz Nemačke. On već više od godinu dana neprestano i verno pomaže Ranka i njegovu porodicu šaljući 55 evra posredstvom Redakcije "Vesti", i to redovnije od svake plate.

Svratite nam ponekad

- Mnogo bih voleo kada bih mogao da upoznam tog dobrog čoveka iz Nemačke, koji mi stalno šalje pomoć. Njegova poseta bi mi razgalila srce, pošto je, kako sam čuo, iz ovih krajeva. Hvala mu na svemu što je do sada uradio za mene. Bog će mu sigurno podariti zdravlje i sreću, kao i njegovoj porodici, za dobročinstva koja čine. A u našem skromnom domu, blagosiljaćemo ga dokle god smo živi - poručio je svom dobročinitelju Ranko Majstorović.

- Dosta Bauer je veliki čovek i dobra duša. Njoj nikada neću moći dovoljno da se zahvalim za sve ono što je uradila za mene i što nastavlja to da čini. Da nije bilo nje, kada je prošle godine pokrenula akciju, ali ni drugih humanih čitalaca "Vesti", nikada više ne bih video svetlo u kući, niti imao struju. To joj nikada ne mogu zaboraviti.

Pre svega, mrak, koji je trajao dve godine kada su mi isključili struju zbog duga, kao ni sreću koju sam osetio kada mi je u kući ponovo zasvetlela sijalica. Dosta je tada, ličnim učešćem, ali i sopstvenom humanitarnom akcijom, prikupila za mene veću sumu novca, kako bi moj dug za struju bio plaćen. Pri tom, ona ni posle toga nije zaboravila na mene, već nam pomaže kad god može. Neka joj Bog da sve što poželi i nagradi je zdravljem, srećom i veseljem - kaže Ranko uzbuđeno.


Novac od Doste Miki Bauer, iskoristiće da kupi pribor za školu, svom unuku Marku, koji je pošao u osmi razred.


- Unuk mi je već veliki i uvek mu nešto treba. Kako za školu, tako i van nje, pa će pristigli dar biti utrošen na njegove potrebe. On mi je najpreči, uz moju Bobu i za njih bi sve učinio i dao - rekao je Ranko.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Marljivo štedi za zimu
HUMANITARNI MOST Bez lekova se ne može
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online