Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 14.02.2013.
12:00
S. Sarajlija - Vesti - Foto: A

Moj sin je i vaš unuk

Kada su naše anonimne čitateljke iz Njujorka saznale da je njihova poslednja donacija u prošloj godini uručena Gordani Nedeljković u poodmakloj trudnoći, prosto nisu mogle da poveruju.

PRVA ZAJEDNIČKA FOTOGRAFIJA: Gordana Nedeljković sa sinom
 

Iako je jedna od njih "teta", kako je Gordana zove, videla prošlog leta u Beogradu, i ona i njena majka teško su mogle da ubede sebe da je nesigurna gluvonema devojčica i bubrežna bolesnica, iz Doma za decu oštećenog sluha kojoj su počele da pomažu pre 10 godina, sada zapravo 22-godišnja mlada žena.
 

Radovale su se baka i teta i kada je Gordana završila osnovnu školu i posle niza domova za decu bez roditeljskog staranja vratila se u okrilje majčine nove porodice, iako zbog blage ometenosti u mentalnom razvoju nije mogla da nastavi školovanje.  Radovalo ih je i što će njihova miljenica ostvariti želju da postane majka i svom detetu pruži toplinu, koje je ona, silom prilika, bila lišena tokom odrastanja. Napisale su to i u pismu upućenom posredstvom Redakcije "Vesti" zajedno sa čekom vrednim 200 američkih dolara. Gordani su poželele da trudnoća i porođaj prođu bez komplikacija, a beba bude zdrava i vesela "kao naša Goca".
 

I sve je bilo kako su naše humane čitateljke priželjkivale. Gordana je, uprkos obolelim bubrezima, trudnoću iznela do kraja i u terminu se porodila. Od časa kada je sina Radovana u naručje uzela ne odvaja se od njega. Zato ni po donaciju bake i tete nije došla. Učinila je to njena majka Vanja koja ćerki pokušava da nadoknadi sve propušteno dok su bile razdvojene i unuku pruža ljubav i pažnju, Goci neizrečenu.

POZIV DONATORIMA

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- U Gocino i moje ime zhvaljujem se našim dobrotvorkama iz Njujorka na ovom izuzetno dragocenom novčanom poklonu kao i podršci na smeloj odluci da sama odgaja sina. Ja uživam u njenoj sreći, jer niko bolje od mene ne zna šta znači biti primoran odvojiti se od tek rođenog deteta, koliko je kasnije teško njegovu ljubav i poverenje pridobiti. Goca i ja smo to uspele i sada smo ne samo majka i ćerka nego i najbolje drugarice. S posla trčim kući da preuzmem Radovana da bi se ona odmorila. Međutim, teško ju je od njega i na pola sata odvojiti. U decembru je rođen i još je hladno da ga iznosi iz kuće, a bez njega nije htela da dođe ni po pismo i donaciju dve žene koje su za nju svetice i koje su joj boravak u domu olakšale i ulepšale - priča 38-godišnja majka Vanja, ponosna na odgovornost ćerke prema materinskim obavezama.

Oduševljena je i unukom koji je za samo mesec dana dobio u težini skoro ceo kilogram, tako da je sada težak 3.360 grama. Goca nema mleka i očajna je što ne može da ga doji, a Vanja zabrinuta za novac, jer kupovinom mleka za unuka Gordanu mora da lišava raznovrsne ishrane, primerene porodiljama i bubrežnim bolesnicima.

- Sa Gocom sam se dogovorila da novcem dobijenim od bake i tete iz Njujorka kupim mleko i nešto kozmetike za bebu. Dogovor ću ispuniti, ali ću i njoj kupiti voće... I da ne zaboravim, Goca poručuje baki i teti da ih voli sada još više i da jedva čeka da dođu i vide njenog sina - rekla je Vanja Ristović, žureći da unuku kupi mleko u apoteci, a ćerki voće na pijaci.
 

Benkice iz Ciriha

 

Vanja Ristović, zaposlena kao spremačica u Kliničkom centru Srbije, odnela je iz Redakcije "Vesti" i kesu bebi-odeće koju je u poslednjoj pošiljci, između ostalog, poslala Ksenija Naumović iz Ciriha.


- Ove benkice su prekrasne, a koliko su nam korisne ne treba ni da vam govorim, jer ste svedoci svakodnevnih poskupljenja osnovnih životnih namirnica, tako da za odeću gotovo ništa ne pretekne od moje i suprugove plate. Iako je Goci očuh, malom Radovanu, svom imenjaku po njenoj želji, obradovao se kao rođenom unuku i sve bi učinio za njega. Ali, želje i mogućnosti nisu isto - kaže Vanja Ristović, zahvalivši se Kseniji Naumović na ovom neočekivanom daru.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Recept iz srca jednog kuvara
HUMANITARNI MOST Čaša meda i čaša žuči
HUMANITARNI MOST Poklon iznenađenja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online