Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 09.02.2012.
12:00
K.N. - Foto: A

Ranku i Mihajlu od bake Dušanke

U beogradsko Dopisništvo "Vesti" nedavno su stigla dva čeka od po 50 kanadskih dolara koje je naša verna čitateljka Dušanka Ašić iz Toronta namenila 72-godišnjem Ranku Majstoroviću iz Omarske i trogodišnjem Mihajlu Grbiću iz sela Maljević kod Mionice, obolelom od cerebralne paralize.

NASTAVLJA SA JAČANJEM MIŠIĆA: Ranko sa majkom i ocem

Kako se mali Mihailo trenutno nalazi u Beogradu na fizikalnim terapijama u jednoj privatnoj klinici gde ordiniraju ruski specijalisti, to su naši novinari odmah uručili ovaj novčani ček Mihailovom dedi Milošu Todoroviću.
 

- Hvala od srca toj dobroj dami koja je mislila na mog unuka i poželela da mu pomogne. Verujte, nama je svaka para od najveće dragocenosti jer sve utrošimo na Mihaila i njegovo lečenje sa nadom da će jednog dana moći da nam potrči u zagrljaj. Za Mihailovu drugu transplantaciju matičnih ćelija, obavljenu u Beču, kao što već znate, bilo je potrebno 11.000 evra. Zahvaljujući ovako dobrim ljudima širom sveta, uspeli smo da prikupimo oko 7.500 evra, a ostatak da pozajmimo. Dug je i dalje veliki.

Poseta i uručenje

 

Uskoro će reporteri "Vesti" posetiti Ranka Majstorovića, penzionera koji već godinu i po sa kćerkom i unukom živi u mraku jer mu je isključena struja. Tada će mu biti uručen ček dobrotvorke koja se potpisala kao baka Dušanka. Sve to će verno zabeležiti, što će njegova dobročiniteljka moći da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Mi se svim silama trudimo da se razdužimo, ali teško je. Trenutno smo ovde u prestonici gde Mihailo svakodnevno ide na terapije kako bi mu se poboljšala motorika. Započinjemo drugi ciklus ovih vežbi koje će trajati narednih šest nedelja. Da ove terapije blagotvorno deluju na njega, uveravamo se iz dana u dan, jer je Mihailo jači, bolji i stabilniji - rekao je deda Miloš, a potom dodao:
 

- Celokupna suma Mihailovih terapija, kao i iznajmljivanja stana u Beogradu tokom tog perioda iznosiće 2.000 evra, što nikako nije malo. Nama je ipak najvažnije da učinimo sve što je u našoj moći da omogućimo Mihailu život u kome će moći da se stara sam o sebi. S obzirom na to da moja ćerka Suzana i zet Miloš nisu zaposleni, a mom unuku i dalje treba obezbediti poprilična sredstva za nastavak lečenja, teško ćemo tu borbu izgurati sami. Zato nam je pomoć ovako dobrih ljudi i dalje potrebna i mi se nadamo da će imati razumevanja za naše muke, kao i do sada.

POZIV DONATORIMA  

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Poziv nepoznatom dobrotvoru
HUMANITARNI MOST Neka vas sreća svuda prati!
HUMANITARNI MOST Malo za Ranka, malo za Marka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online